Nederland - Reisverslag uit Lima, Peru van Mark Helmink - WaarBenJij.nu Nederland - Reisverslag uit Lima, Peru van Mark Helmink - WaarBenJij.nu

Nederland

Door: Mark Helmink

Blijf op de hoogte en volg Mark

17 Februari 2009 | Peru, Lima

Hier weer eens een bericht uit het snikhete Lima. Bijna een week terug vanuit Nederland dan nu toch weer even een verhaaltje.

Tot mijn verblijf in Nederland ging ik ervan uit, gezien het teruglopende aantal reacties, dat mijn site niet meer zo interessant was. Gezien de reacties die over ontbrekende updates kreeg, bleek dat ik er helemaal naastzat. Hier dus weer de eerste update.

21 januari op het vliegtuig gestapt richting Nederland. Een beetje onzeker hoe ik het weer terug in Nederland zou vinden. De vorige keer was me namelijk heel erg tegengevallen. Toen echter rechtstreeks vanuit het rampgebied Pisco naar het feestgedruis in Nederland. Ik hoopte nu dus dat het verschil tussen Lima en Nederland toch minder zou zijn. In tegenstelling tot hoe ik normaal door het leven ga, had ik vooraf een goede planning gemaakt zodat ik zelf een mooi beeld had van waar ik van dag tot dag was.

Na een tussenstop van acht uur in New York (20 minuten naar Manhattan) 's ochtends aangekomen in Brussel. Daar werd ik opgewacht door Han en Floor, o nee ik wachtte hun op haha.
Twee daagjes Maurik en mijn eerste trip richting Tilburg. Oud-collega's van Interpolis opgezicht, Sportbedrijf Tilburg aangedaan en nog een middagje Willem II gedaan. Goed om iedereen weer eens te zien.
Op donderdag vloog ik 's ochtends vroeg richting Dublin om daar met vrienden van Pisco en natuurlijk Joe en Lisa af te spreken. Hoewel het typisch Iers weer was, een hele gave dag.

Vrijdag had Berry een good old RISK avond georganiseerd. Heel erg leuk dat ze zo gastvrij waren om me nog te laten winnen ook. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik het 2e spel vernietigd werd door Karin.
Op de zaterdag kon ik mijn borst nat maken voor Jannes in het dorpshuis Meteren. Achter de tapkraan moet ik zeggen werd niet alleen mijn borst nat, maar op een gegeven moment stond het water tot boven mijn schoenen haha. Over Jannes maar niet teveel zeggen, ik vind zijn zin "Ga maar weg" wel toepasselijk. Dat was wat ik zijn gehele optreden dacht namelijk.

Vanaf maandag in het teken van STIPT, want zonder werk was ik nooit naar Nederland gekomen. Inmiddels was Eelco mijn compagnon ook in Nederland aangekomen en samen zouden we die week optrekken. Eerst een aantal bedrijven langs in Nederland om vervolgens op dinsdagmorgen het vliegtuig naar Berlijn te nemen. Wel leuk om te melden overigens dat we vanaf Weeze-Düsseldorf vertrokken, en dat Eelco dus heel handig een slaapplaats bij iemand in Düsseldorf geregeld had. Het vliegveld bleek echter dichterbij Maurik te liggen dan Düsseldorf haha.

De Fruitlogistica in Berlijn was voor ons een goede ervaring. Veel contacten opgedaan die we in de komende tijd kunnen gebruiken om meer handel tussen Peru/Zuid-Amerika en Nederland/Europa te kunnen opzetten. Een hele leerzame week en voor ons bedrijf vol potentie.

Op de zaterdag hadden Han en Floor een barbecue georganiseerd waardor ik iedereen nog even kon zien. Een superidee na mijn bliksembezoek van afgelopen zondag. Kon jammergenoeg niet iedereen even lang spreken, maar heb wel iedereen weer gezien.

De laatste drie dagen naar Amsterdam bij Andreas waar je prima kunt relaxen. Na even bij SCR een kop koffie gedronken te hebben en met Siska en Roos gegeten te hebben (zij komen in juni voor ruim een half jaar naar Perú) om half één 's nachts bij Andreas binnengekomen. Dankzij de NS kostte het me 2 1/2 uur om van Utrecht naar Amsterdam te komen.

Samen met Andreas de filmvoorraad doorgewerkt en hierdoor volledig klaar voor vertrek naar Lima. Hopende dat ze me weer op toeristenvisum het land in zouden laten. Ik zit nu overigens in het laatste stadium voor mijn werkvisum. Het moeilijkste schijnt al achter de rug te zijn.

Vliegen met KLM bleek echt een luxe, wat een service en snel zo'n directe vlucht!!
Bij de douane benadrukt dat ik acht maanden als vrijwilliger gewerkt had en daar smelten Peruanen toch voor waardoor ik opnieuw 90 dagen visum kreeg. Direct voelde ik de warem deken van een Lima in de avond. Voelde toch best goed na de hele koude fietservaringen die ik had in Amsterdam.

En nu.... De komende tijd zullen Eelco en ik erg druk zijn om de contacten die we hebben opgedaan in Berlijn in een database te verzamelen. Daarna moeten we de potentie omzetten in daadwerkelijke export met Nederland en Europa. Gezien de interesse voor Peruaanse fruit die er op de beurs getoond werd een grote potentie!

Ik hou jullie op de hoogte!

Abrazo

PS. Ben ook wat nieuwe foto's aan het uploaden op http://flickr.com/markhelmink

• 18 Februari 2009 - 06:52

Amy:

He Mark,

Nog maar 3 weekjes...:-)

XXX Amy

• 18 Februari 2009 - 07:15

Ingrid:

Nog maar 3 weken? Oh, help!!! Ik moet mn tas gaan pakken...

• 18 Februari 2009 - 20:07

Marijke :

Bedankt dat je weer eens iets van je laat horen.Zo blijven we op de hoogte zonder uren te praten. Het is ook handig voor als we Floor of han treffen. Ga zo door! Veel succes met je werk en leven. Probeer op 7 juni in Nederland te zijn met evt. vriendin want dan vieren we mijn 62e, ons 40 jarig huwelijk en Herman's 65e verjaardag. Groeten en tot ziens van Marijke en Herman.