Puno - Cusco en klaar voor de inca trail - Reisverslag uit Cusco, Peru van Mark Helmink - WaarBenJij.nu Puno - Cusco en klaar voor de inca trail - Reisverslag uit Cusco, Peru van Mark Helmink - WaarBenJij.nu

Puno - Cusco en klaar voor de inca trail

Door: Mark Helmink

Blijf op de hoogte en volg Mark

04 Januari 2007 | Peru, Cusco

De 1e met een betonnen hoofd het vliegtuig ingestapt. Voor een vlucht naar het 1800m hoger gelegen Juliaca. In Arequipa had ik geregeld dat ik van het vliegveld gehaald zou worden en dan een eendaagse tocht over het Titicaca meer zou maken en vervolgens op de trein richting Cusco zou worden gezet.

Na een 20 minuten (wel overdreven dus) durende vlucht aangekomen in Juliaca. Maar geen taxi voor mij te zien. Voor het eerst in mijn vakantie voelde ik me wat ongemakkelijk aangezien er een heel programma aan vast zat. Bovendien zaten er maar 10 mensen met mij in het vliegtuig en na een uur kreeg ik het idee dat het vliegveld ging sluiten haha. Toevallig kwam er een taxi langs en die heb ik maar genomen. Helaas ging deze niet verder dan centrum van Juliaca. Daar was het heel druk bij de bussen en blijkbaar dus ook heel crimineel. Gelukkig kwam ik daar een gids en zijn vrouw tegen die mij vroegen of ik met hen een taxi wilde delen. 45 soles (11 euro) voor ruim een uur in de taxi. Aangezien ik geen idee had welk bureau in Puno de tour geregeld had voor me, heb ik de gids gevraagd om het bureau die de contacten in Puno hadden aangelegd te bellen. Die gaven het hotel door waar ik moest zijn en zorgden ervoor dat er later die avond iemand voor mij op de knieën ging. Disculpa, disculpa waren zijn favoriete woorden :o. Het hostal was echt super, internet op mijn kamer en kabel tv. In Peru kan je mooi alle wedstrijden uit alle interessante Europese competities bekijken.

De volgende morgen alweer vroeg - zoals altijd in Peru - opgehaald voor de 11 uur durende rondvaart over het Titicaca meer. Ongelofelijk dat er zo´n groot meer op 3800m kan liggen. Geloof dat het op het breedste stuk 160km breed is. Eerst 1 van de ontelbare kunstmatig aangelegde eilandjes bezocht. Deze eilandjes zijn van natuurlijk materiaal gemaakt en drijven op het meer. Om de maand moet de bovenlaag ververst worden, anders vergaat het eiland in compost.

Later de dag nog naar een groot eiland in het meer toegevaren, toch mooi om een kijkje te krijgen in de bewoners en hun gebruiken. Mei is daar bijvoorbeeld de trouwmaand aangezien er dan een pastoor overkomt uit Puno. Ook de klederdracht is daar heel bijzonder.

´s Avonds kwam ik heel toevallig collega Ardan tegen en gedrieën hebben we wat cocktails gedronken. Iets waar de volgende ochtend vroeg zeker spijt van hadden.

Om 7u15 werd ik bij mijn hotel opgehaald en naar het station vervoerd. Hier stond ons een 10u durende treinreis te wachten. Gelukkig werd aan het ind van de trip het landschap adembenemend en zorgde dat voor wat afleiding in de betonnen stoelen. Ardan, Leonie en ik hebben de tijd maar gedood door te kaarten.

Eenmaal in Cusco regende het echt superhard wat ons deed huiveren voor de Inca trail. Gelukkig is het vandaag echt super weer, wat ons gemoed ontzettend goed heeft gedaan. Momenteel zijn we gelocaliseerd in een rustig hotel, maar hebben al echt een feest hostal geboekt voor als we terugkomen van de Inca trail.

Vanmiddag ter voorbereiding een uurlang durende massage gehad voor maar 3 euro. Zow wat lekker, heb hem direct ook maar vastgelegd voor bij terugkomst.

Vanavond verder preparen en dan morgen om 6u30 begint de beproeving: de Inca trail.

Zal dan ook weer vier dagen van water, licht en stroom afgesloten zijn maar ik heb er echt zin in.

Tot later

• 05 Januari 2007 - 09:00

Floor:

Top!!!!
    Goede reis kus Floor

• 06 Januari 2007 - 21:14

Coen Bles:

Hey Mark, mooie verhalen man. Ben wel errug nieuwsgierig naar de Inca trail. Volgens mij kom jij supergetraind terug en haal je in je eentje Willem II uit hun dip! Have fun.
    Coen.

• 07 Januari 2007 - 17:39

Anne-Marie Van Gool :

Hé die Mark,

De beste wensen nog voor 2007 ! Heb net al je verhalen gelezen. Je hebt het zo te lezen goe dnaar je zin en maakt veel mee.
    De Inca Trail lijkt me super. Ben benieuwd hoe je dat bevallen is. Je klimt heel wat af. Dat wordt straks nog wennen in ons platte landje.

Veel plezier nog en geniet ervan !

groetjes Anne-Marie

• 09 Januari 2007 - 00:51

Paul:

marcos!
    Dat hou je mooi bij! is zeker geen familie trekje:) Ik ben zelf nog op vakantie dus heb nog geen kans gehad om het allemaal te lezen, maar ik heb van mijn moeder al wat mooie verhalen gehoord. Klinkt echt super! ik ga er weer vandoor, nog even van de laatste dag genieten. Groeten en beste wensen- san pablo