Copa libertadores en naar Pisco
Door: Mark
Blijf op de hoogte en volg Mark
18 Februari 2008 | Peru, Lima
Enkele weken geleden werd ik op een forum gewezen op het feit dat er in Pisco nog steeds projecten lopen. Om die reden heb ik contact gezocht met de organisatie www.burnerswithoutborders.org. Na enkele mailwisselingen wilden ze me graag hebben. Wat ik er precies ga doen, geen idee de omstandigheden wisselen per dag gaven ze me aan. Ik denk ook dat zoiets me het beste past hahaha. Ben zeer benieuwd of het me gaat bevallen. Het mooiste is als het me niet bevalt dan ben ik zo weer vier uur noordelijker terug in Lima :)! Maar op de één of andere manier heb ik het idee dat ik het erg leuk ga vinden. Belangrijk is wel dat ik daar veel Spaans kan gaan praten. Deze vraag heb ik neergelegd bij de organisatie en zij verzekerden me dat er mogelijkheden zat waren. Jihaaaaa. Vanaf nu dus gaat het avontuur beginnen!! Ben benieuwd wat ik er aantref. Vorig jaar ben ik er aleens een paar dagen geweest en toen vond ik het een mooi stadje. Op dit moment schijnen er na de aardbeving nog maar 70% van de gebouwen te staan. Denk dus ook dat ik voorlopig niet meer zo vaak op het internet te vinden zal zijn.
Genoeg over het project, daar zal ik de volgende keer uitgebreid over berichten.
Misschien hebben jullie afgelopen week het volgende stukje op vi.nl gelezen: http://www.vi.nl/Achtergronden/ClubInHetNieuws/PeruaansJonkieMetVijftigFansInCopaLibertadores.htm. Nadat ik dit las en ik na ons bezoek aan Buenos Aires samen met Andreas, Bram en Paul fan van RIVER ben geworden, wilde ik deze wedstrijd natuurlijk als 51e supporter zien. Dus die dag een kaartje gekocht voor iets minder dan 4 euro. Bleek dat de wedstrijd al 's middags werd gespeeld, ik moest dus nog haast maken. Mijn eerste trip dwars door de stad met de combi (kleine busjes). Een mooie belevenis die ik natuurlijk glansrijk doorstond. Een half uur voor de wedstrijd liep ik het stadion in voor mijn plekje in de zon. Het estadio monumental van Lima is normaal gesproken de thuishaven van La U het AJAX van Peru. En ook hier is La U al in geen 6 jaar kampioen geweest :s! Allianza van Farfan en Manco kun je vergelijken met Feyenoord. Het stadion ligt tegen een berg aan en ligt een beetje in een kom. Vond het wel een mooi stadion, 20x zo mooi als la Bombonera van Boca iig! Gelukkig hadden meer mensen de weg naar het stadion gevonden en geschat werd dat er ongeveer 25000 mensen waren. Aangezien ze normaal dus maar 50 fans hebben werden voor de wedstrijd stencils uitgedeeld met de liedjes die er gezongen moesten worden. De wedstrijd eindigde eigenlijk sensationeel in een 2-0 overwinning voor San Martin. RIVER stelde erg teleur helaas. Voor de geïnteresseerden, Rosales viel in de tweede helft in en was bijna net zo slecht als de rest van het team!
Tot slot kan ik nog mededelen dat mijn Nederlandse nummer out of business is. Sinds 8 februari heb ik geen signaal meer. Ik dacht het nog zo goed geregeld te hebben met prepaid, blijkt dat T-mobile hier helemaal geen prepaid afspraken heeft dus dat ik hier helemaal niet kan bellen. Lekker dus.... Smsjes die na die datum verstuurd zijn heb ik dus niet ontvangen helaas. Vrees dat jullie voortaan moeten mailen of naar mijn peruaanse nummer moeten smssen.
Probeer binnenkort echt wat foto's op deze site te plaatsen. Tot op heden is het er nog niet van gekomen.
Hasta la vista amigos!!!!!!!!!!!
18 Februari 2008 - 15:18
Ingrid:
Succes!! Ik zie je wel weer een keer op internet verschijnen!!
xx -
18 Februari 2008 - 15:20
Han:
Maak er wat van in Pisco. Ik wens je graag toe dat het je brengt wat je er van verwacht.
Groet
H2 -
18 Februari 2008 - 17:26
Sis:
Gaaf joh, dat je vrijwilligerswerk gevonden hebt! Ben benieuwd wat voor bijdrage je kunt leveren :)
Succes! En idd.. het wordt tijd voor wat foto's ;)
-x- -
19 Februari 2008 - 12:24
Angela:
Hi gringo,
Wat jammer dat Paul niet met je mee gaat, maar zoals altijd redt jij het vast alleen ook wel. Heel veel succes met je "nieuwe" uitdaging en ik hoop dat je in Pisco een hoop mensen gelukkig kunt maken.
Groeten,
Ronald&Angela
P.s. ter info: 'k heb trouwens een nieuwe voetbal ontwikkeld..... -
20 Februari 2008 - 17:37
Tessa:
Succes in Pisco! Wel jammer dat jij het niet samen met Pablo kan doen, maar ja, het lukt je alleen ook wel! Buena suerte!
x T
27 Februari 2008 - 17:49
Brie:
Hee Marky mark,
Wow het gaat dus helemaal goed maar dat ga ik vast allemaal wel terug lezen ;-)
Ben ook al druk bezig uhmuhm nog steeds voornamelijk met me huisje dus.. Zal zo der eens in beginnen..
Gaaf te lezen dat al je dromen al beginnen uit te komen.. Hou je in de gate;-)
Tot hoors
Dikke kus
Brie -
27 Februari 2008 - 17:50
Brietje:
Ohh wintersport was super niks gebroken.. Was echt mega gaaf geweest!! -
28 Februari 2008 - 07:56
Paul Van Den Heuvel:
Goed om te zien dat je je goed vermaakt. Ducces met de wederopbouw van Pisco!! -
29 Februari 2008 - 07:22
Yvette:
Dus....jij en Marieke allebei in het buitenland....zit ik dan lekker saai bij Ipos!!! Ben mega jaloers! Maar super leuk om je verhalen te lezen!! Geniet er maar van! xxx, Yv. -
01 Maart 2008 - 23:10
Marijke Van Rijn:
Hallo Mark, je schrijft leuk en lijkt je dromen waar te gaan maken. Ik ga het zeker volgen. Veel succes gewenst van Marijke en Herman. -
02 Maart 2008 - 20:10
Roelof:
He Mark, het avontuur gaat nu echt goed beginnen he. In Pisco kunnen ze je hulp zeker goed gebruiken. Toen wij er net na de aardbeving waren zeg het er niet uit.
Succes amigo! -
04 Maart 2008 - 15:55
Kjille Van Duin:
Klinkt allemaal goed. Succes in Pisco! -
05 Maart 2008 - 20:54
Brietje:
Hee Leuke foto.. Harde werker..