De laatste maanden in Pisco - Reisverslag uit Pisco, Peru van Mark Helmink - WaarBenJij.nu De laatste maanden in Pisco - Reisverslag uit Pisco, Peru van Mark Helmink - WaarBenJij.nu

De laatste maanden in Pisco

Door: Mark

Blijf op de hoogte en volg Mark

27 Juni 2008 | Peru, Pisco

Nadat ik me eind vorige maand weer werklustig in Pisco gemeld had, heb ik amper de tijd gehad om me op het internet te begeven.
Zoals ik mijn laatste stukje al aangaf, heeft de shitter crew een lied opgenomen en op het internet geplaatst (http://www.youtube.com/watch?v=wEFizrE1Yr0). Aangezien deze clip zo´n enorm succes werd en er dus gelukkig heel veel geld ingezameld is, zijn we nu tot het eind van ons project druk bezig om al deze shitters ook daadwerkelijk neer te zetten. Wat dat betreft is het jammer dat het project eindig is, aangezien er nog veel meer potentiële plaatsen zijn. Maar aangezien de totale organisatie uit vrijwilligers bestaat, is het onmogelijk om nog langer te blijven. Hopelijk kan een andere organisatie na deze datum het concept voortzetten!
Sinds mijn terugkeer in Pisco ben ik in plaats van de financiële man van de organisatie één van de projectmanagers van het Shitter project geworden. Eindelijk verlost van het "officewerk" en flink aan de slag met het graven van funderingen. Daarnaast doe ik ook twee dagen in de week site assessments met een frans meisje. Dan pas merk je hoeveel werk er nog te doen is. Positief is dat veel mensen ons al weten te vinden voor werk. Daarentegen moeten we ook heel vaak zeggen dat we alleen handen hebben om te helpen en geen financiën hebben om een project te financieren. Daarnaast hebben we nu al zoveel verzoeken uitstaan dat we het even onhold moeten zetten. Hoe we het ook wenden of keren, we blijven afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat zich wekelijks aanmeldt. Bovendien zijn er een aantal grote projecten, de twee scholen die we aan het bouwen zijn en de shitters, die per sé afgemaakt moeten worden voor ons vertrek. Blijven er nog vrijwilligers over, dan kunnen we aan de overige projecten beginnen.

Vorige week Toine van Direct Wonen op bezoek gehad. Toine was de initiatiefnemer voor het project Ebeneezer school in Pisco. Aangezien hij op het moment van de aardbeving in Pisco zou zijn, maar door toeval ergens anders in Peru was, wilde hij iets terugdoen voor Pisco. Via Direct Wonen kon hij een projectvoorstel indienen waardoor wij 10.000 euro kregen voor de bouw van de school. Dit was nog niet alles want Toine wilde zelf ook een week komen buffelen en dat heeft ie dus ook gedaan. Vier dagen super hard gewerkt en ook ´s avonds was het supergezellig. Helaas voor ons werd op de laatste dag Nederland uitgeschakeld :s. Zelf kwam ik ook beroerd uit de strijd, ben geloof ik nog nooit zo dronken geweest, oefffff. Voorlopig even geen drank meer!

Na de opmerkingen van de vorige keer zal ik het verhaal nog maar eens op spelfouten checken. Aangezien ik de hele dag in of het engels of het spaans moet praten, blijkt het Nederlands inderdaad wat lastiger te worden. Maar ja had met een t was wel heel erg moet ik toegeven Gerben.

Hasta luego amigoooooooooows

PS ow ja mijn ster is rijzende :d

Foto's nog steeds te vinden op:

• 28 Juni 2008 - 10:06

Marijke Van Rijn:

Fijn dat je weer eens tijd vond voor internet. Het ziet er goed uit en ik heb je laatste foto's net bekeken. Prachtig! Ook je US foto's. Hou je taai en veel groeten uit Wijk. (Er zijn niet veel foto's van Han en Floor)

• 28 Juni 2008 - 10:43

Bram:

Je zit wel lekker over je kennis van de spaanse taal op te scheppen, maar uhhhh......het is toch HaSta luego? :) Volgens mij zit er trouwens ook geen "w" in amigoooooooooooos......

• 29 Juni 2008 - 18:59

Angela Van Bemmel:

Mark,

Fijn om te lezen dat je de tentfeesten mist.....we moesten vanochtend wel ff je zusje hierover troosten.

• 30 Juni 2008 - 22:39

Arnaldo:

Blijf maar flink met de PIKhouweel van je werken. Dat kan je beter dan het officewerk ;-)
    Succes nog even daar in het zuiden voordat je weer in Lima echt aan het werk moet. saludos!

Rob:

Heej Marcus, maak je geen zorgen over je Nederlands. Het is nog altijd stukken beter dan dat van menig autochtoon uit het vaderland. Knappe raftfoto's! Zelfontspanner indrukken & weer snel de boot in springen. Goed hoor. Enne, hoe gaat dat nou precies in zijn werk, zo'n site assessment met een Frans meisje? Bij Jupiter, ik ben tevreden over je!

• 07 Juli 2008 - 12:04

Karin:

he broer,

ik vrees dat je ster ook weer dalende is. Oftewel op je link staat nu het betuwsspektakel. Maar ik heb je in de krant gelezen hoor.